Hypotheek voor nieuwbouwwoningen

Een huis laten bouwen. Duurzaam en helemaal af.

Een nieuw huis (laten) bouwen is een ideale manier om je woning precies te krijgen zoals jij hem wilt. Het scheelt je onderhoudskosten, want alles is nieuw. Bovendien heb je geen overdrachtskosten, taxatiekosten en makelaarskosten. Maar hoe zit het eigenlijk als je een hypotheek voor nieuwbouw wilt? Wij vertellen je hoe dat in zijn werk gaat.

afspraak maken

Een hypotheek voor nieuwbouw.
Wat komt er bij kijken.

Bij het kopen van een nieuwbouwhuis komt veel kijken. We helpen je graag op weg met tips en informatie.

Een passende hypotheekvoorstel

Over het aanvragen van je nieuwbouwhypotheek kunnen we kort zijn: dit proces werkt bijna hetzelfde als bij een hypotheek voor een bestaande woning. Je levert dus de nodige financiële gegevens aan en vervolgens krijg je een voorstel voor een hypotheek. Voor nieuwbouw wordt er gekeken naar de marktwaarde van de woning. Die bestaat uit de koopsom/aanneemsom (inclusief grond) en meerwerk.

Wat kun je lenen bij nieuwbouw?

Sinds 2018 kun je maximaal 100% van het aankoopbedrag van de woning lenen. Zie je die nieuwe bank of droomkeuken al voor je? Dan moet je die zelf financieren. Meubels, vloerbedekking, muur- en raamdecoratie, tuin, erfafscheiding: alles wat niet vast zit, betaal je zelf.

Tip: in deze drie gevallen mag je meer lenen

1. Nieuwbouwwoning die voldoet aan het Bouwbesluit van 2015
2. Energieneutrale nieuwbouwwoning
3. ‘Nul op de meter’-woning

Misschien ken je het duurzame principe ‘Nul op de meter’ wel. Deze woningen zijn zo ontworpen dat ze zelfvoorzienend zijn qua energieverbruik en -opwekking. Omdat banken dit graag stimuleren, mag je in dat geval een hoger hypotheekbedrag opnemen. Uiteraard bespaar je ook nog op energiekosten, dus je profiteert dubbel!

Meer informatie over een hypotheek voor nieuwbouw?

Ons hypotheekadvies is geheel onafhankelijk. Maak het jezelf gemakkelijk en profiteer van onze ruime ervaring en veel deskundigheid. Bel 0546 455 646 of vul het onderstaande contactformulier in en we nemen contact met je op.
    Heb je al een droomhuis op het oog?

    janee, nog niet