Hypotheek voor energiezuinige woning

Minder energieverbruik = meer geld lenen

Energiezuinige maatregelen worden op allerlei manieren gestimuleerd. Bijvoorbeeld door jou meer geld te laten lenen als je een woning wilt kopen die weinig energie verbruikt. Wij leggen je graag uit hoe het zit met een groene hypotheek.

afspraak maken

De groene hypotheek is gunstig voor deze 3 energiezuinige woningen:

1. Nieuwbouwwoning die voldoet aan het Bouwbesluit van 2015

2. Energieneutrale nieuwbouwwoning

3. ‘Nul op de meter’-woning

De laatstgenoemde types ken je misschien wel. Ze zijn in principe zelfvoorzienend op energiegebied. Daarom mag je een hoger hypotheekbedrag opnemen als je hiervoor kiest. Tegelijkertijd bespaar je geld op je minimale energiekosten, dus het mes snijdt aan twee kanten!

Zo laag mogelijke EPC-waarde

Bij het bepalen hoe energiezuinig de woning is, wordt gekeken naar de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Deze waarde bepaalt hoeveel energie er nodig is om het huis te verwarmen, verlichten en ventileren. Een lage EPC-waarde is een goed teken. Nieuwbouwwoningen hebben vanaf 2015 een maximale EPC-waarde van 0,4. Wil je weten wat de waarde is van een bestaande woning, dan helpen we je om dit bij je gemeente op te vragen. Online kun je ook een Groenverklaring aanvragen.

groene hypotheek

Meer informatie over een duurzame hypotheek?

Ons hypotheekadvies is geheel onafhankelijk. Maak het jezelf gemakkelijk en profiteer van onze ruime ervaring en veel deskundigheid. Bel 0546 455 646 of vul het onderstaande contactformulier in en we nemen contact met je op.
    Heb je al een droomhuis op het oog?

    janee, nog niet